Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 4 dkg vaj
Kapros töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 2 csokor vágott kapor
Édes túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál búzadara
- 5 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
A lisztből a cukorral, a tojással, a tejben feloldott élesztővel és kevés sóval nem túl kemény tésztát keverünk. Amikor már félig kidolgoztuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat. Langyos helyen megkelesztjük. Lisztezett deszkán két 1 cm vastag lapra kinyújtjuk, és vajazott sütőlemezre tesszük. A kapros töltelékhez az áttört túrót, a tojássárgákat, a lisztet, a vágott kaprot és a kemény habbá vert tojásfehérjét összekeverjük. Az édes túrós töltelékhez a tojássárgákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a mazsolát, a búzadarát és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztalapokat külön-külön megkenjük a töltelékkel, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A kissé kihűlt tésztát 5 × 5 cm-es kockákra vágjuk.