- 1 rúd felszeletelt kalács
- 5 tojás
- 1 liter tej
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- 25 + 15 dkg cukor
- 20-25 dkg gyümölcs (málna, kockára vágott barack, szőlő, stb.)
- kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Kikent-lisztezett tepsibe a kalácsszeleteket belehelyezzük. A tojássárgákat a vaníliával és a 25 dkg cukorral habosra kavarjuk, felöntjük a liter tejjel, és a kalácsszeletekre töltjük. Közepes hőfokú sütőben kb. 10-15 percet sütjük. Eközben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot és a gyümölcsöket is beleforgatjuk. Mindezt a forró kalácsa simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe és még pár percig sütjük, amíg a tojáshab világos rózsaszínre pirul.
Hidegen és melegen egyaránt finom, és így fel lehet használni a megszáradt kalácsot is., ugyanakkor nagyon laktató finomság. Jó étvágyat kívánok!
Nagy Anna Katalin receptje.