- 30 dkg liszt
- 3 g só
- 1 felvert tojás fele
- 135 g tej
- 12 g élesztő
- 30 g cukor
- 33 g margarin
- a megmaradt fél tojás a kenéshez
A formázást sajnos érthetően nemigen tudom leírni, de megpróbálom. Ebből a tésztamennyiségből 8 db nyuszi készülhet. Kenyérsütőgépben készítem a tésztát. A második dagasztás után a tésztát kiveszem a gépből, átgyúrom (ha szükséges egy pár csepp tejjel lágyítok rajta). Két-két cipócskát készítek és hagyom pihenni. Pihenés után egy nyuszihoz két nudliformát készítek. Az egyiket egy-harmad részéig hosszában kettévágom, ebből lesz a füle, a másik vége a farka. A másik nudlit ezen keresztbe fektetem, a füleket áthajtom rajta, majd kifli formában begörbítem, ezek a lábak. Orrot csippentek neki. Kelés után tojással lekenem, mazsola a szeme.
Gulyás Istvánné receptje.