Tészta hozzávalói:
- 55 dkg liszt
- 25 dkg margarin (olvasztott)
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
Töltelék hozzávalói:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 csomag vaníliás cukor
1. A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a porcukrot, majd hozzá adjuk a tojásokat és az olvasztott (de már nem meleg) margarint. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk, amit folpackba csomagolunk és betesszük a hűtőbe pihenni, amíg a túrókrémet elkészítjük.
2. A túróba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, a tojások sárgáját és az olvasztott margarint. Egy botmixerrel jól összekeverjük (pépesítjük).
3. Tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk, egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk (kb. 1/3, 2/3 arányban). Lisztezett, sík felületen a nagyobb tészta darabot 30 x 33 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrókrémet. A kisebb tészta darabot vékonyra (kb. 2-3 mm) kinyújtjuk és három különböző méretű pohárral kiszaggatjuk. A krémtúró tetejére tetszőlegesen ráhelyezzük a kiszaggatott tészta köröket.
4. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40-45 percig sütjük. Mikor kihűlt, szép, egyforma kockákra felvágjuk!
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!