Tészta:
- 4 tojás
- 16,5 dkg cukor
- 16,5 dkg liszt
- 7 evőkanál meleg víz
- 2 kávéskanál sütőpor
- 2-3 evőkanál kakaópor
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- ízlés szerint porcukor
- 3-4 dl tejszín habbá verve
- 50 dkg málna (nálam fagyasztott volt)
- 2 evőkanál zselatin (kb. 1 dl vízben olvasztva)
A liszt a kakaóporral együtt legyen 16,5 dkg! A tojások fehérjéből habot készítünk. Tojások sárgáját a cukorral, vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, kakaóport. 20-24 cm-es formában 180-200 °C-on megsütjük. Rácsra téve kihűtjük. A zselatint feloldjuk egy decinyi hideg vízben, majd félre tesszük. A tejszínt habbá verjük. A mascarponet kikeverjük ízlés szerint porcukorral. Hozzáadjuk a tejszínhabot, a felolvadt málna levét és egyharmadát. A zselatint felolvasztjuk, a krémből teszünk hozzá két-három kanállal és simára keverjük. Ezt a többi krémünkhöz adjuk és elkeverjük, majd hozzá adjuk a málnát, de ezt már egy kanál segítségével vegyítjük el. A kihűlt tésztát háromba vágjuk, a formába visszahelyezzük az alsó lapot és betöltjük. A tetejére is tegyünk egy kis krémet, majd irány a hűtő. Nálam egy éjszakát pihent. A formában óvatosan körbevágjuk és kiemeljük. Bekenjük tejszínnel és díszítjük ízlésünk szerint. Általában egy napot szoktam hagyni pihentetni a megsült tésztát, akkor könnyebb vele dolgozni.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!