Tészta:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 dkg kakaópor
- 1 dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 17 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport, és ezt is elkeverjük benne. Hozzáadjuk a tojásokat és nagyjából elkeverjük, majd beleöntjük a tejet, és most már összegyúrjuk teljesen. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk és egy kilisztezett tepsibe tesszük, majd kb. 10 perc alatt megsütjük. A maradék két gombócot is ugyanígy megsütjük és félretesszük. A tésztalapokat letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjanak ki nagyon.
A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt, beleöntjük a lisztes keveréket, sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a margarinos cukrot is.
Egy tálcára kitesszük az első tésztalapot, rákenjük a krém felét, majd a második lap következik, arra krém másik felét simítjuk, és végül befedjük a harmadik tésztalappal. A felső lapot kissé megnyomkodjuk. Ha megpuhultak a lapok, a sütemény tetejét csokimázzal is bevonhatjuk, de én ehelyett most a krémből vettem el egy keveset, azzal vontam be, majd olvasztott csokival díszítettem.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.