Piskóta:
- 3 tojás
- 210 g kristálycukor
- 115 ml olaj
- 115 ml tej
- 248 g liszt
- 15 g kakaópor
- 3/4 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 500 g alma (hámozott, kicsikre vágva)
- 10-15 dkg cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 dl víz
- citromlé
- fahéj
- 400 ml tejszín
- 1 csomag zselatin fix
A tojást a cukorral kihabosítjuk, az olajat és a tejet belecsurgatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd egyneműsítjük a tojásos keverékkel. 25 x 38 cm-es tepsiben, tűpróbáig sütjük. A krémhez az almát a cukorral felfőzzük, a vaníliás pudingot a vízben elkeverjük és hozzáadjuk az almás keverékhez, majd hozzákeverjük a fahéjat és a citromlevet is. Kihűtjük. A tejszínt kihabosítjuk és hozzákeverjük a kihűlt krémhez, valamint a zselatin fixet is belevegyítjük.
Boros Lászlóné receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!