Sándor Andi Receptnaplójából való ez a recept, amely már megint azonnal megihletett, amint Andi feltette az ajánlóját a receptes csoportunkba (ide kattintva tudsz Te is csatlakozni). Nagyon örültem neki! Épp volt itthon egy csomag ostyalap (szerencse, hogy hoztam otthonról), és már készülhetett is a meglepi a családnak, akik csak nagyon ritkán ehetnek igazi nápolyit, hiszen mint tudjuk, az Magyarországon a legfinomabb. 🙂 A meglepi nagyon jól sikerült, az öröm határtalan, a nápolyi pedig fenséges! Nagyon szépen köszönjük a receptet!!
A krémhez:
- 30 dkg kristálycukor (nádcukorral is működik)
- 25 dkg puha margarin vagy vaj
- 2,5 dl tej
- 12 dkg rétesliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Ezenkívül:
- 1 csomag (6 db-os) ostyalap
A cukrot a puha margarinnal elkeverjük. Felváltva a tejet és a kakaóporos lisztet is belerakjuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Kicsit még keverjük, majd hagyjuk kihűlni. Az így elkészült krémmel megkenjük az ostyalapokat. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap tetszés szerinti nagyságúra (kockára, téglalapra) vágjuk, és jóízűen elfogyasztjuk.
Szabókiné Jung Andrea készítette el.