A tésztához:
- 2 db tojás (eritrit)
- 20 dkg cukor
- 5 dkg zsír (olvasztott)
- 125 ml tej
- 125 ml tejföl
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12.5 dkg finomliszt
- 12.5 dkg zabpehelyliszt
A krémhez:
- 30 dkg fagyasztott meggy
- 2 db tojás
- 5 dkg vaj
- 12 evőkanál eritrit (ízlés szerint)
- 3 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- fahéj
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 db lapzselatin
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadtam az olvasztott zsírt és a tejet, alaposan elkevertem.
Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgoztam. A tészta felét kihagytam, és hozzáadtam a kakaóport. Kivajazott, lisztezett kisebb méretű, kb. 20 x 25 cm-es tepsibe tettem a fehér részét és a kakaósat rácsorgattam. Kicsit összekevertem, hogy jó márványos legyen, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 perc alatt megsütöttem. Kihűtöttem, és kettévágtam. A fagyasztott meggyet lecsepegtettem. A krémhez kb. 15 dkg meggyet leturmixolltam. (Annyi meggyet használjunk, hogy 2 dl sűrű levet kapjunk.) A tojásokat felvertem, hozzáadtam a kétfajta cukrot és a meggylevet. A vajat mikróban felolvasztottam és hozzáöntöttem a tojásos-meggyes keveréket. Folytonosan kevergetve sűrű krémmé főztem és hagytam kihűlni. A tejszínt kemény habbá vertem, hozzáadtam a mascarponét és a krémmel összedolgoztam A zselatinlapokat hideg vízbe áztattam. Kevés tejet felmelegíttettem, hozzáadtam a kinyomkodott zselatint, a rumaromát majd a meggyes krémhez kevertem. Vártam néhány percet, hogy a zselatintól a krém kicsit dermedjen, majd a tészta egyik felére kentem.Kevés krémet hagytam a tetejére. A maradék meggyet megszórtam kevés fahéjjal és belenyomkodtam a krémbe,befedtem a tészta másik felével, majd rákentem a krémmaradékkal.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!