A tésztához:
- 1/2 bögre finomliszt
- 1/2 bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre tej
- 3/4 bögre eritrit
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 egész tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre kakaópor
- 2 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
A vaníliakrémhez:
- 1, 5 csomag vaníliás pudingpor
- 4, 5 dl tej
- 2 csomag nyírfacukor vaníliás cukor
- 5 evőkanál eritrit
- 15 dkg vaj
- 1 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- 4 dl tejszínhab (cukor nélküli, növényi alapú)
- reszelt diétás csokoládé/kakaópor
A hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt 28 x 18 cm-es tepsibe öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, körülbelül 20 percig.
A krémhez a vaníliás pudingport a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral megfőzzük, majd amíg forró, hozzáadjuk a vajat és az aromát. Ha túl sűrű, keverhetünk bele egy kis tejszínhabot.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd keményre vert tejszínhabot teszünk a tetejére, és megszórjuk kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.
Megjegyzés:
Ha valaki nem szereti nagyon édesen, akkor csökkentheti a cukor adagját.
Mészáros Erika receptje.