Tészta:
- 3 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor ( ha sima piskóta, ezt a mennyiséget liszttel helyettesítsük)
- 0.5 dl étolaj
- 0.5 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag tejszín, vagy vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 7 dkg vaj vagy margarin
- 1 evőkanál étolaj
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy nagyobb edényben a tojások sárgáját, a cukrot, az olajat és a tejet, egy habverővel elkeverjük. A száraz anyagokat keverjük össze, majd adagokban szitáljuk hozzá az olajos tojássárgájás masszánkhoz. Végül pedig finom mozdulatokkal adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét is, ügyelve arra, hogy ne törjük össze. Körülbelül 30 x 40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben, 175 °C-on megsütjük.
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a margarinnal jól kikevert porcukrot.
Összeállítás:
1 db kakaós és 1 db sima piskóta. A kakaós piskótát lapjában kettévágjuk. A kakaós piskóta alsó felét megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a sárga piskótát. Rákenjük a krém felét. A kakaós piskóta felső részével befedjük. A megmaradt kevés krémmel lekenjük a tetejét. Csokimázzal leöntjük, majd megkenjük kakaóporral.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!