- 2 evőkanál kakaópor
- 12 dkg zsír
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 45 dkg vegyes gyümölcs /fagyasztott/
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg porcukor
A tésztához az összes hozzávalót egy tálba mérjük. Jól összekeverjük, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett 30 x 20 cm-es tepsibe öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült. kihűtjük és kettévágjuk. A krémhez, a fagyos gyümölcsöt kiolvasztjuk lecsöpögtetjük. majd botmixerrel összetörjük. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcshöz. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez. Végül a kihűlt tészta egyikére halmozzuk a krémet és egyenletesen elkenjük rajta és befedjük a másik tésztalappal /keveset hagyjunk a tetejére is. A kész süti tetejét kenjük meg a maradék krémmel. Díszíthetjük felvert tejszínnel és gyümölccsel. Tálalásig rakjuk hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.
Mészáros Erika receptje.