- 60 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- vanília
- 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- pici só
- 5 dkg olvasztott margarin vagy vaj
- 1 egész tojás
- 2 evőkanál kakaópor kevés vízben feloldva
- 1 tojássárgája a kenéshez
Az élesztőt pici cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A kakaó kivételével tésztát dagasztunk, kettéosztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Egy órát meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, mindkettőt elfelezzük, kinyújtjuk, majd a világosra rátesszük a kakaósat és feltekerjük. Így járunk el a másiknál is. Papírral bélelt, 32 × 20 cm-es tepsibe tesszük, újra kelesztjük. Lekenjük a sárgájával és 180°C-os sütőben megsütjük.
Ebből az adagból két kalács lesz.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!