
Egy idős nénitől kaptam ezt a receptet.
- 80 dkg liszt
 - 6 evőkanál olaj
 - 5 dl tej
 - 5 dkg élesztő
 - 1 evőkanál cukor
 - 50 szem Édeske cukorpótló tabletta
 - 2 evőkanál kakaópor
 
Először az Édeskét egy pici meleg tejben feloldjuk, majd félretesszük. Az élesztőt a tejben az evőkanál cukorral felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzá jön az olaj, az élesztős tej és a feloldott Édeske. Dagasztjuk. Két részre vesszük, egyik részbe teszünk 2 evőkanál kakaóport, és összedolgozzuk pár perc alatt. Először a kakaós tésztát nyújtjuk ki és félretesszük. Utána a fehér tésztát nyújtjuk és olvasztott zsírral vékonyan megkenjük, erre helyezzük a barna tésztát, majd bejgli módjára feltekerjük. Az így kapott rudat kettévágjuk, olajozott tepsibe tesszük, tetejét, oldalát is olajjal vékonyan megkenjük. Egy órát kelesztjük. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-45 percig sütjük. Kivételkor én még megkennem olajjal.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!






