A mérce: a joghurtos pohár
- 4 tojás
- 1 pohár natúr joghurt (150 g)
- 2 pohár kristálycukor
- 1 pohár étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 pohár finomliszt
- 1 pohár kakaópor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 üveg magozott meggy (700 g)
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 3-4 dkg mandulaforgács
- kevés vaj
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük elektromos keverővel (kb. 7-8 perc). A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy tálban. Hozzákeverjük az olajat, a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztes kakaót. 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt süteményt a mázzal bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük és a tésztára öntjük. A mandulaforgácsot kevés vajon, enyhén megpirítjuk, és a csokoládéra szórjuk. Meggyszemekkel és meggyfalevéllel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!