- 30 dkg liszt + 1 evőkanál
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 tojás
- 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 150 ml víz
- 150 ml tej
- kb. 500 g szeder
- porcukor
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, őrölt fahéjat, a sütőport és a sót. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig kikeverjük, majd a tojásokat is hozzá keverjük. Végül a vizet is hozzá öntjük, és jó alaposan az egészet összedolgozzuk, keverjük. A kevert liszthez a tojásos-cukros masszát és a tejet váltakozva, apránként hozzáadjuk. Az egészet jól összekeverjük, hogy egy kissé folyós tésztamasszát kapjunk. Közben a szedret jól megmossuk, lecsepegtessük, majd egy evőkanál liszttel összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 20 x 36 cm-es tepsibe öntjük a tészta masszát, egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejére rárakosgatjuk a szeder szemeket. Előmelegített sütőben 170 °C-on, kb. 40 percig sütjük (tűpróba).Ha megsült és kihűlt a tészta, egyforma kockákra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!