Nincs kelesztés, időhúzás, korgó gyomorral várakozás, csak gyors előkészület és gyorsan üresedő tányér! 😉 Reggelire, vacsorára egyaránt ajánlom, vagy csak úgy… 🙂
Tészta:
- 25 dkg túró
- 25 dkg finomliszt (rétesliszttel vegyítve is lehet készíteni)
- 1/2 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 5 evőkanál étolaj
Töltelék:
- 1 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaó
A túrót összetörjük és kikeverjük a cukorral, apránként hozzáadagolva a tejet és az olajat. (Gépet használhatunk, bár én lusta voltam elővenni és kézzel kevertem… :)) Ezután a lisztet, sütőport és a sót adjuk a tésztához. Szépen átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát (ecset segítségével) lekenjük az olajjal, majd rászitáljuk a porcukros kakaót. A tésztát szépen feltekerjük, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélel tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, 175°C-on, kb. 20 perc alatt megsütjük, világosabbra hagyva, hogy ne száradjon ki. (Vigyázat, sütőnként eltérhet az idő!)
Frissen porcukorral meghintve tálaljuk.
Szani konyhájából kaptuk a receptet.
Edina mondta
Megsütöttük, mind megettük!
Köszönjük a receptet! 🙂