Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 2 tojásfehérje
- 6-7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg felkockázott kajszibarack
- 2 evőkanál étkezési keményítő
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Kétharmad részét kinyújtom és egy 24 × 22 cm-es tepsibe teszem, amit már előzőleg sütőpapírral borítottam. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a pudingport, az apróra vagdalt barackot, valamint az étkezési keményítőt is. Összekeverem, és a tésztalapra egyenletesen rásimítom. A tészta megmaradt részét ráreszelem. 180°C-os sütőben készre sütöm. Amikor kihűlt, csak azután szeletelem.
Porcukorral és baracklekvárral díszítettem.
Domján Mária receptje.