A kakaós tésztához:
- 6 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A tekercsekhez:
- 7 tojásról piskóta
- baracklekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 dl víz
- 2 teáskanál zselatin
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás:
- barna tészta
- krém
- szeletelt piskótatekercsek ráfektetve
- krém
- barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
Badics Károlyné receptje.