Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 3 evőkanál hideg víz
Töltelék:
- 4 tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem. A másodikat a tepsibe helyezem. A tölteléket összekeverem, amihez a tojások fehérjét felverem és a diós masszába beleforgatom. Ezt a tölteléket a tepsiben levő lapra simítom és 180°C-os sütőbe megsütöm.
Amíg sül, elkészítem a krémet, ehhez a pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem, majd a felét a már kihűlt pudingba belekeverem, ezután pedig kisült és szintén kihűlt tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítom. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral is meg lehet szórni.
Mivel a tészta kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd a szeletelésnél ne törjön meg.
Domján Mária receptje.
Lakatos Jánosné mondta
A Jugó krémest elkészítem a névnapomra!