Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- pici só
- 5 evőkanál langyos víz
Barna tészta:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje felvert habja
Krém:
- 5 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és fél órára hűtőbe rakjuk. Ezalatt elkészítjük a krémet: a lisztet a tejjel sűrűre főzzük, lehűtjük, majd összekeverjük a margarinos porcukorral és a vaníliás cukorral. Elkészítjük a barna tésztát is úgy, mintha csak piskótát sütnénk. Elővesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Sodrófa segítségével egy 35 × 40 cm-es tepsibe rakjuk, ráöntjük a barna tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kinyújtjuk a másik tésztát is, ezt már gáztepsi hátán sütjük meg kb. 5-6 perc alatt. A tészta fel fog púposodni, hólyagosodni, de ez a szépsége a sütinek.
Összeállítás:
A fehérrel együtt megsütött barna lap – krém – fehér lap. A tetejét meghintjük porcukorral. Isteni finom, ahogy a sós tészta íze keveredik az édes krémmel!
Balog Piroska receptje.