- 0,5 kg leveles tészta
Meggyes krém:
- 1 üveg meggybefőtt (350 g)
- 8 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor
- fahéj (opcionális)
Vaníliás krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 8 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Habhoz:
- 0,5 l habtejszín
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25 x 35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 220 °C-on, 12 perc alatt.
A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg. A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
Mészáros Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!