Tészta:
- 1 csomag leveles tészta
Ebből 2 lapot nyújtunk és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm-es tepsi hátán, 120°C-on), de az egyik lapot úgy sütjük meg, hogy előtte kockára megvágjuk, hogy ha megsül, könnyen szeletelő legyen.
1. krém:
- 1 üveg meggybefőtt leve
- 8 evőkanál búzadara
- 3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük
A meggyet apró kockára vágjuk és a kész megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.
2. krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 8 dl tej – ezt megfőzzük és ha kihűlt, hozzáadunk
- 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra
Ez a krém kerül a meggyes krémre.
Hab:
- 5 dl tejszínhabot jól felverünk keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre és befedjük a második, felkockázott lappal. A tetejét porcukorral megszórjuk.
Molnár Andrea receptje.