- 80 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 4 dl natúr joghurt
- 3 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
A tetejére:
- 1 tojás felverve
- 10 dkg reszelt sajt
A fél deci tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig aláhajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk, keresztben és hosszában becsíkozzuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 200°C-on, úgy 25 percig sütjük.
Nagyon finom puha pogácsáink lesznek, ami minden alkalomra megfelel.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Krakkóné Adél mondta
Sok mindent szeretnék megkóstolni! Édesanyám a sütés-főzés nagy mestere, én letöltöm, Ő elkészíti, a család gyorsan megeszi!