- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csapott evőkanál só
- 1,5 dl langyos víz
- 2 dl natúr joghurt vagy kefir
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, majd egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeresére kelesztjük, majd még egyszer-kétszer átkeverjük, kelesztjük. Olajjal lekent munkalapra borítjuk, olajos kézzel ökölnyi nagyságú darabokat tépünk, jól kihúzkodjuk és forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül. 14 db szép lángos lett a tésztából.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!