A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A krémhez:
- 450 g natúr joghurt
- 330 g tejföl
- 1 citrom leve
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál búzadara
- 4 tojásfehérje kemény habja
- vegyes aszalt gyümölcs darabkák
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük, az aszalt gyümölcsdarabkákat is belekeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb. 39 × 24 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A süteményt a ütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!