- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál joghurt
- 1 kávéskanál só
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál cukor
A liszttel elmorzsoljuk a vajat, az élesztőt (nem kell futtatni!), megsózzuk, beletesszük a többi hozzávalót is, majd gyorsan simára dolgozzuk. Lazán zacskóba csomagolva 1 éjjelen át altatjuk a hűtőben. A pihentetés után a tésztát lazán átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk (1,5-2 cm) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével megkenjük, kizsírozott tepsibe tesszük, 20 perc pihentetés után újra megkenjük, tehetünk rá reszelt sajtot, köményt, mákot. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Dvorzsákné Varga Erzsébet (Erzsike) receptje.