A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárga
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A krémhez:
- 450 g natúr joghurt
- 330 g tejföl
- 1 citrom leve
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál búzadara
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 850 g (1 doboz) citrusmix befőtt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb. 39 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre. A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180°C-ra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük. A süteményt a sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!