A tésztához:
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 4 kis pohár natúr joghurt
- 2 dl tejföl
- 5 evőkanál liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval és a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor tehetünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra kinyújtjuk, és belesimítjuk a sütőpapírral kibélelt formába.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a vaníliás cukrot, végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 180°C-on. Porcukorral megszórjuk a tetejét.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.