- 1 csomag Alsa gyümölcskocsonyapor
- kb. 20 dkg gyümölcs
- 15 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 kis doboz natúr joghurt
- 1-1,5 dkg étkezési zselatin
- 1 citrom reszelt héja
Először is elkészítjük a gyümölcskocsonyát, ehhez 3 dl vizet felmelegítünk, és mikor már majdnem forr, levesszük, beletesszük a kocsonyaport, és kb. még 1 percig lassú tűzön kevergetjük. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd beletesszük a gyümölcsöket, formába töltjük, és kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Mindegy milyen gyümölcsöt használunk, én erdei gyümölcs mixet szoktam általában (fagyasztott). Ha ez megvan, akkor a 2 natúr joghurtot összekeverjük a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával (mehet bele egy kis citrom leve is). Kb. 1 dl vizet felforralunk, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverjük az étkezési zselatint, és ha már kihűlt, összekeverjük a túrós krémmel. A kész krémet beleöntjük a desszertes gyűrűbe, de bármilyen más formába is tökéletes (vagyis a megdermedt gyümölcskocsonyára), és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Nagyon finom édesség, és nem túl édes.
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!