Kekszes alap:
- 20 dkg darált vajas keksz
- 10 dkg olvasztott vaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 200 g görög joghurt
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Eper zselé:
- 400 g eper
- 15 g étkezési zselatín
- 100 g porcukor
Gyümölcsös zselé:
- 30 g étkezési zselatín
- 6 dl víz
- 1 evőkanál citromlé
- 5 dkg porcukor
- gyümölcsök ízlés szerint
A kekszet a vajjal összekeverjük és a forma aljára simítjuk. 15 percig hűtőbe tesszük. Felverjük a habtejszínt és hozzákeverjük porcukrot, joghurtot, mascarpone-t, vaníliás cukrot. Közben az epret felaprítjuk géppel. Hozzáöntjük a porcukrot, zselatínt. Felforraljuk majd egy kisebb folpakkal bélelt formába öntjük. Ezt a fagyasztóba tesszük 15 percre, míg szilárd nem lesz. A fele tejszínes krémet a kekszes alapra kenjük. Majd kivesszük a fagyasztóból az eperzselét és a krém közepére helyezzük. Rákenjük a krém másik felét. Betesszük a fagyasztóba fel órára. Addig a 30 g zselatínt összekeverjük a 6 dl langyos vízzel, porcukorral, citromlével. Felforraljuk. Majd kihűtjük langyosra. A gyümölcsös zselét két részletben készítjük el a torta tetejére. Először a fele gyümölcsöt halmozzuk a tortára, szedőkanállal rászedjük a fele zselét. Betesszük 10 percre a fagyasztóba majd rátesszük a gyümölcs másik felét. Ráöntjük a zselé másik felét. Egy órára hűtőbe rakjuk. Forró késsel szeleteljük.
Oláh Kata receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!