Tészta:
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 3 dl cukor
- 4 tojás
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl olvasztott margarin
- 6 dl liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 3-4 db nagyobb alma
Krém:
- 1 csomag karamell pudingpor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Bevonat, díszítés:
- tortabevonó csokoládé
Az almákat meghámozzuk, magházat eltávolítjuk és szép vékony gerezdekre szeleteljük. Citromlével egy kicsit ecseteljük le, hogy az alma ne barnuljon meg. A tészta hozzávalóiból a szétválasztott tojások fehérjét a cukorral keményre verjük, utána hozzákeverjük a tojások sárgáját, és apránként a többi hozzávalókat is, a kakaópor kivételével. A massza 2/3 részét sütőpapírral kibélelt, 25 × 39 cm-es tepsibe öntjük, a megmaradt 1/3 részbe keverjük a kakaót, és a sárga tésztára folyatjuk. Egy villával egy kicsit megcifrázzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, míg kezd egy kicsit megkötni a teteje. Ekkor kivesszük a sütőből és rárakosgatjuk az almagerezdeket. Visszatesszük és tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük. A pudingport a tejjel felfőzzük. A margarint a cukorral kihabosítjuk és kanalanként a meleg pudingot belekeverjük. A kész krémet a tésztára simítjuk. Dermedésig a hűtőben tároljuk. Bevonhatjuk a tetejét teljesen csokimázzal, én most csak lecsurgattam a csokit és darált mandulával díszítettem.
Nagyon finom sütemény!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!