- 4 tojás
- 24 evőkanál liszt
- 24 evőkanál cukor
- 24 evőkanál tej
- 6 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 fagyasztott narancs
- 3 evőkanál lekvár
4 tojás sárgáját 20 kanál cukorral, 6 kanál olajjal és 4 kanál tejjel habosra keverünk. 4 tojás fehérjét habosra verünk 4 kanál cukorral. A sárgájához hozzáadunk még 20 kanál tejet, 24 kanál lisztet a sütőporral elkeverve, és a tojás fehérjét – ebből piskótát sütünk. Amikor kész levágunk belőle egy vékony lapot, és ezt belemorzsoljuk a lereszelt narancsba (a narancsot azért fagyasztjuk le, mert csak így lehet szépen lereszelni) – ez a töltelék, amihez hozzáadunk még 3 kanál, előzőleg 2 dl vízben felforralt lekvárt. A tetejére olvasztott csoki jön
Kép forrása: Konyha kezdőknek