Tészta:
- 8 tojás
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió (mandula vagy mogyoró is lehet)
- 2 szelet csokoládé (Sport szeletet használtam)
- 5 dkg mazsola
- 3 dkg vaj
- 5 dkg finom zsemlemorzsa
- 1/2 csomag sütőpor
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé + 1 evőkanál étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé + 1 teáskanál étolaj
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A csokoládét durvára vágjuk vagy reszeljük. A fehérjéket a cukorral keményre verjük és hozzáadjuk a tojássárgákat. Jó kikeverjük, majd a többi hozzávalókat is folyamatosan hozzáadjuk, gyengéden összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben (25 × 39 cm-es) 180°C-on megsütjük. A mázhoz a csokoládékat az olajjal vízgőz felett olvasztjuk fel, külön a fehéret, külön a barnát. A kihűlt süteményünket először a kakaós csokival vonjuk be, majd 2 cm-es távolságban a fehérből hosszanti irányban csíkokat húzunk, és egy fogpiszkálóval a fehéret és a kakaós csokit megcifrázzuk.
Nagyon finom, egyszerű sütemény.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!