- 6 tojás
- 15 evőkanál porcukor (kb. 40 dkg)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 evőkanál zselatin
- 5 dkg kakaópor
- 4 dl tejföl
- 1,5 dl szörp
1. réteg: 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral elkavarunk, majd a 3 tojás fehérjét felverjük habbá, és hozzáadjuk a sárgájához. 2,5 csapott evőkanál zselatint feloldunk 1,5 dl forró vízzel és az egészet összekavarjuk, tepsibe öntjük. Hűtőbe tesszük.
2. réteg: Ugyanaz, mint az első, csak teszünk hozzá 1,5 evőkanál kakaóport is. Visszatesszük a hűtőbe.
3. réteg: 2 pohár tejfölt elkeverünk 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 2,5 evőkanál zselatint 1,5 dl forró vízzel feloldunk és hozzáadjuk a tejfölhöz. Ráöntjük a többi rétegre, majd vissza a hűtőbe.
4. réteg: 2 evőkanál zselatint 2 dl forró vízzel elkeverünk, majd hozzáöntünk 1,5 dl szörpöt (meggy, málna), jól elkeverjük, majd rá a többi rétegre. Visszatesszük ismét a hűtőbe, és ha megdermedt, kockákra vágjuk.
Török Jánosné Jutka receptje.