- 5 bögre finomliszt
- 2 bögre langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál só
- 11 g szárított élesztő
1 bögre= 2,5 dl
A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzákeverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet.Összeállítjuk a tésztát. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük. Ekkor kissé átgyúrjuk. Most gömbölyűre formáztam.
Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret beletettem. Egy késsel 3 helyen kissé bevágtam.Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét. 240 °C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem. Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!