A torta az alábbiakból áll össze:
- 2 tojásos piskótalap
- 2 tojásos diós lap
- 2 tojásos csokis tortalap
A lapokhoz:
- 2 tojás
- 4 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
A diós laphoz:
- 5 dkg darált dió
A csokis laphoz:
- 2 evőkanál kakaópor
A rumos sziruphoz:
- 4 evőkanál cukor
- annyi víz, hogy ellepje
- ízlés szerint rum
A főzött krémhez:
- 6 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 lap zselatin
Az oldalára és a tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 3 dl habtejszín
A tésztához a tojássárgáját 2 dkg cukorral, vízzel, olajjal kikeverem. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem, hozzáadom a sütőporos lisztet, és sütőpapiros kapcsos tortaformában kisütöm. A sütőt akkor kapcsolom be, amikor a tésztát a sütőbe teszem 160°C-on, és kb. 20-25 percig sütöm. Mind a három lapot így készítem el, csak egyikbe kakaóport, a másikba diót keverek. Amikor a lapok kisültek és már meghűltek, a diós lapot visszateszem a tortaformába, sziruppal meglocsolom, majd a főzött krémmel megtöltöm.
A sziruphoz a cukrot a vízzel felteszem a tűzre, és egyszeri forrásig hagyom. Ekkor leveszem a tűzről és rummal izésítem, majd kicsit kihűtöm.
A krémhez a tejet felteszem forrni. A tojássárgáját a cukorral kikeverem. Amikor a tej felforrt, lassan hozzáadom a tojásos krémhez, állandó keverés mellett, majd gőz felett az egészet besűrítem. Leveszem a tűzről. A lapzselatint hozzákeverem, és a cukorral felvert tojásfehérjét is beleforgatom. Ezzel a krémmel töltöm meg a lapokat.
Az alsó lap diós lesz, erre rumos szirupot locsolok, ráteszem a krém felét, erre jön a csokis lap, a maradék rumos szirup és a krém. A legfelső lapnak a piskótát teszem. 1-2 órára a hűtőbe teszem dermedni. Ezután a tejszínt habbá verem, a tortát a formából kiveszem, az oldalát a tejszínnel bevonom, majd kókuszreszelékkel megszórom. A tetejére kis habrózsákat és tojásfészek díszeket tettem. Marcipánból kis tojásokat készítettem.
Domján Mária receptje.