- 2 tojás
- 1 pohár kefir
- ½ pohár étolaj
- 1 pohár cukor
- 1 pohár rétesliszt
- 1 pohár finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 40 dkg szeder (lehet fagyasztott is)
- 0, 5 l habtejszín
- 10-15 dkg porcukor
- pici citromlé
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
Mérce a kefires pohár ( 175 g ). A tojást a kétfajta cukorral a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport, majd zsírozott, lisztezett 30 x 20 cm-es tepsibe beleöntjük, 160 °C-on tűpróbáig sütjük. Kb.15-20 perc. Félre tesszük, kihűtjük. Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük ( ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk), botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük. A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét feldíszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.
Mészáros Erika receptje.
Vezendi Istvánné mondta
A kefíres pohár kicsi vagy nagy?
Web Cukrászda mondta
Tisztelt Vezendi Istvánné!
A kefires pohár merte 175 grammos. További kellemes napot kívánunk! 🙂