Tésztához:
- 6 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 evőkanál forró víz
- 2 kávéskanál kakaó
- 18 dkg liszt
- 3/4 csomag sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
A tetejére és oldalára:
- olvasztott csokoládé
- kókuszreszelék
Tésztához a tojásfehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra kikeverem. Apránként hozzáadom a forró vizet. (Kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom és apránként hozzáöntöm.) Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt. Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom és 180°C-os sütőben megsütöm. A tepsi mérete: 25 × 39 cm.
A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg kristálycukorral, a másik felét a liszttel és a tojással együtt simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm. (Jó sűrű lesz.) Kihűtöm. Közben a margarint a porcukorral könnyűre, majd a kettőt együtt jó habosra keverem. A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom. A tetejét csokival is bevonom, oldalára is csurgatok, de nélküle is jól mutat.
Kókuszgolyó:
A tésztából mindig marad elég sok leeső rész, a krémből is szokott maradni valamennyi. Ezeket összekeverem, még a kókuszreszelék maradékát is beleszórom, golyókat formázok belőle és kókuszreszelékben megforgatom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!