Pár száz forintos – os eszköz segítségével egy mutatós desszertet készíthetünk, ami nemcsak nagyon dekoratív, hanem finom is. Ha unjátok már a hagyományos kókuszgolyót itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok ez a kókuszos – kekszes csemegét.
Kekszes rész:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 4 – 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1-2 evőkanál rumaroma
- kb. 50 ml tej
Kókuszos rész:
- 1, 5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 8 dkg kókuszreszelék
A kókuszos részhez, a tejet felforrósítjuk a cukrokkal, majd simára keverjük benne a lisztet a és alacsony lángon besűrítjük, azután hozzákeverjük a kókuszreszeléket és hagyjuk kihűlni. A kekszes részhez egy tálba szórjuk a kekszet, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, az aromát és annyi tejet, hogy összeálljon a massza. A citromfacsarót olajspray – val enyhén befújjuk, ( vagy kezünkkel étolajjal kissé beolajozzuk ) majd kevés kókuszos masszát belenyomunk a facsaró csúcsába és teljesen kitöltjük az üreget a kekszes masszával, majd erősebb mozdulattal kiütögetjük a formából. A kunyhókat megszórjuk kókusszal és 1 – 2 órán át hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!