- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- pici só
- 1 csomag vaníliás cukor
- szilvalekvár (dió, mák, gesztenye, vagy más lekvár)
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, ezután a sóval, vaníliás cukorral és a tejföllel összegyúrjuk, majd kb. 15 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagy pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Alsó részükre 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakra formázzuk. Kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített sütőben közepes lángon kb. 15 percig sütjük. A még meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Jól záródó dobozban 1-2 hétig remekül eltartható.
Ferencz Terézia receptje.