Sárga piskóta:
- 2×5 tojás
- 2×12, 5 dkg liszt
- 2×10 dkg cukor
- 2×1/2 csomag sütőpor
- 2×2 evőkanál étolaj
Barna piskóta:
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 2, 5 dkg kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
Vaníliás krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 5 dkg fehér csoki
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- vaníliás cukor (ízlés szerint)
Csoki krém:
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Két sárga és egy barna piskótát sütünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, az olajat hozzáadjuk, majd a sütőporral elkevert, átszitált lisztet belekeverjük. (Kakaós piskótánál a kakaóval elkevert lisztet). Végül a tojások fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm-es tepsibe símítjuk. 180 °C-on tűpróbáig sütjük. A vaníliás krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a fehércsokit. A margarint a porcukorral és az ízés szerinti vanília cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk össze. Ugyanígy készítjük el a csokikrémet, a csokoládé ízű pudingporral. Megtöltjük a lapokat, tálcára helyezzük az egyik sárga piskótát, amire a csokikrém kétharmadát símitjuk. Rátesszük a barna piskótát, erre a vaníliás krém kétharmada kerül, és befedjük a másik sárga lappal. A tetejére a maradék krémeket átlósan rákenjük és hullámosra díszítjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!