Rém egyszerű, sütés nélküli, citromos rágcsálnivaló. A krém pillanatok alatt kész van, egy kicsit puhul az ostya és már fogyaszthatjuk a kellemesen citromízű nápolyit. Az adagot persze duplázhatjuk, triplázhatjuk, hogy még több darab nápolyink legyen.
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 citrom leve + 1 -nek a reszelt héja
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg darált keksz
- 2 ostyalap
A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a cukrokat és oldódásig kis lángon kevergetjük. Belefacsarjuk a citromok levét és hozzáadjuk az egy citrom reszelt héját is. Tűzről levéve, beleütjük a tojást, hozzászórjuk a kekszmorzsát, jól összedolgozzuk. Visszatesszük a tűzre és ismét kis lángon addig kavargatjuk, amíg a massza már elválik az edény falától. Az ostyalapokat hosszában kettévágjuk és betöltjük a lapokat. Egy – két óra múlva keskeny csíkokra daraboljuk. 10 darab lesz ebből a mennyiségből.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!