Kókuszos részhez a hozzávalók:
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 100 g kókuszreszelék
Kekszes részhez a hozzávalók:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 13 dkg margarin (olvasztott)
- 30 ml rumaroma (egy üvegcse)
- 1 dl tej
Szóráshoz:
- kókuszreszelék
Amire feltétlenül szükségünk van az egy kézi citromfacsaró, mert azzal formázunk!
Elkészítés: (nekem 15 db kunyhóm lett)
1. Először a kókuszos részt készítjük el: a tejbe beletesszük a kristály és a vaníliás cukrot, majd a lisztet és elkezdjük főzni (mint a pudingot), és amikor már kezd besűrűsödni, akkor a kókuszreszeléket is belekeverjük. Félre tesszük hűlni.
2. Most a kekszes részét készítjük el: a darált kekszbe belekeverjük a porcukrot, a kakaóport, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a rumaromát és végül a tejet. Az egészet egy nagy gombóccá összegyúrjuk.
3. A citromfacsaró belsejét folpackkal kibéleljük, és az üregnek a kb. negyed részét (vizes ujjunkkal) először a kókuszos masszával béleljük ki, majd pedig a kekszes masszával teljesen kitöltjük. Jól belenyomkodjuk, hogy az alja sima, egyenletes legyen, majd ezután egy nagyobb tányérra kiborítjuk a havas kunyhót (folpacknak köszönhetően könnyedén kijönnek). Ezt a műveletet addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a masszák.
4. Kókuszreszelékkel megszórjuk a kunyhók tetejét és letakarva (folpackkal vagy alufóliával) a hűtőbe tároljuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!