Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- 20 dkg méz
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Karamellkrém:
- 5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 20 dkg vaj
- vaníliás cukor
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi anyagot is beledolgozzuk. 6 részre osztjuk, és lapokat sütünk. A krémhez a cukrot világosra pirítjuk 2 dl vízzel, majd 2 dl tejjel feloldjuk. A lisztet simára keverjük a többi tejjel, és a karamellhez öntjük. Sűrűre főzzük, lehűtjük, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot. Mindegyik süteménylap szélét levágjuk, hogy teljesen egyformák legyenek, majd megtöltjük a krémmel. A tetejét megszórjuk morzsával vagy dióval.
Zsíros Antalné receptje.