Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dkg kakaópor
- ½ csomag sütőpor
- 1 tojás
- ½ dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 20 db babapiskóta
- ½ dl rum
- 2 dl habtejszín
- 1 habfixáló
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztából két cipót formázunk, majd lisztezett deszkán, egyenként, tepsi méretűre nyújtjuk. Egy 30×30 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt vágunk, majd egyenként, 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat, a 180 °C-ra előmelegített sütőben.
A lisztet, a cukrokat a tejjel csomómentesre keverjük, közepes lángon felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal kihabosítjuk a főzött krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémmel, és a habfixálóval együtt krémesre keverjük.
Egy tálcára tesszük az egyik kihűlt lapot, és a fele krémet rásimítjuk, majd kirakjuk babapiskótával, majd egy ecset segítségével a babapiskótákat a rummal (vagy rum aromával) lekenjük. Következik a krém másik fele, amit elsimítunk a babapiskótákon, majd befedjük a másik tésztalappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Négyesi Nikolett receptje.