Tészta:
- 5 tojás
- 2 evőkanál eritrit
- 100 g őrölt mandula
Krém:
- 400 g mascarpone
- 500 ml habtejszín
- 200 g málnalekvár (diabetikus)
És még:
- 250 g málna
A tojások fehérjét felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eritrittel felhabosított sárgáját, majd a darált mandulát. A masszát sütőpapíros nagy gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. (nekem kb 20.perc volt, alsó-felső sütésen, 150 f°C-on) Ha megsült, kihűtjűk, és 4 db négyzetre felé vágjuk a lapot. Nem lesz magas a tészta! A tejszínhabot felverjük (minnél nagyobb a zsírtartalma, annál gyorsabb és könnyebb! ) kb.felétől beleadagoljuk a málnalekvárt. A nagyobb részét összekeverjük a mascarponéval, megtöltjük vele a lapokat, (tészta, krém, málna). A tetejére tesszük a megmaradt málnás habot, és díszitjük. Hűtőben kihűtjük, majd felvágjuk és megeszegetjük!
Gyárfás-Rumpler Krisztina receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!