A tésztához:
- 30 dkg széles metélt
- 5 dkg vaj
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 db közepes citrom reszelt héja
- 35 dkg tehéntúró
- 330 gramm tejföl
A tepsi kenéséhez :
- 1 evőkanál vaj vagy margarin
A Szóráshoz:
- 1 teáskanál zsemlemorzsa
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük.
Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük.
Hozzá adjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük. Hozz adagoljuk apránként a tojáshabot is. (Tehetünk hozzá mazsolát is).
Összekeverjük a tésztával. Egy 20 × 30 cm-es tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A tésztát bele öntjük. 200 °C-ra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában porcukorral megszórva is nagyon finom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!