
- 50 dkg liszt
 - 25 dkg margarin (olvasztott, de nem forró)
 - 25 dkg túró
 - 2 dl tejföl
 - 10 dkg sajt (a megszóráshoz)
 - 4 dkg élesztő felfuttatva (1 dl langyos tejben 1 csipet cukorral)
 - 2 teáskanál só
 - 1 tojássárgája
 
Hozzávalókat jól összegyúrjuk. Lágy, képlékeny tésztát kapunk. Jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, megszórjuk reszelt sajttal, hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük hűtőben. Ezt háromszor megismételjük, mindig sajttal is megszórjuk. 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon szép színűre sütjük.
Aki szeretné, a hajtogatásokkor, mielőtt a sajtot rászórja, megkenheti egy kis olvasztott vajjal is (a hozzávalókban ez nincs számolva). Illetve a végén be lehet irdalni, mielőtt a fehérjével megkenjük. A családnak ez a kedvenc pogácsája.
Janka receptje.









