- 1 kg liszt
- 60 dkg darált háj
- 1 tojás
- 1/2 liter sós, 10%-os ecetes víz – meg kell kóstolni, bár borzalmas íze van, de érezzen az ecet is meg a só is
A hájat 33 dkg liszttel jól kidolgozom, majd félreteszem. A megmaradt lisztet a tojással és az ecetes vízzel nagyon alaposan kidolgozom. Na, itt ki lehet adni minden mérgét az embernek. Jó erősen gyúrni, csapkodni a nyújtódeszkára. Háromszor kell nyújtani, kenni és hajtogatni. Kb. fél órára hűtőbe tenni a nyújtások közt. Mákkal, dióval, lekvárral lehet tölteni. Én krémes lapot is szoktam sütni belőle. Sütésnél mindig a sütő belseje felé nézzen a hajtogatott széle. Kicsit babrás, de jó látni ahogy eszi a család.
Ugye hájas tészta nélkül nem ünnep a karácsony? Ez egy nagyon jó recept. Sokat kipróbáltam, de szerintem ez az igazi.
Vitányi Ildikó receptje.